Purificare apa


sisteme purificare apa sisteme purificare apa sisteme purificare apa

Apele provenite din reţelele publice sau sol nu au calitatea necesară pentru a ne proteja sănătatea. Acestea conţin diverse substanţe sau elemente care ne afectează organismul şi care pot fi îndepărtate doar printr-o filtrare mult mai fină, care se realizează cu ajutorul sistemelor cu Osmoză Inversă.

Indiferent că este vorba de 100 litri/zi sau 100.000 litri/zi, echipamentele pot fi dimensionate astfel încât să vă ofere soluţia necesară rezolvării problemelor dumneavoastră. Sistemele pot fi prevăzute suplimenar cu lămpi cu ultraviolete pentru dezinfecţia apei sau cu aparate de control a calităţii acesteia.

*Fenomenul de osmoză se produce când două soluţii apoase de concentraţii diferite sunt situate în doua celule despărţite printr-o membrană semi-permeabilă.

• În mod natural, apa difuzează prin membrana semipermeabilă din celula cu concentraţie mai mică în săruri spre celula cu concentraţie mai mare, având tendinţa de egalizare a concentraţiilor în ambele celule şi de stabilire a echilibrului natural.

• "Semi-permeabilitatea" membranei se traduce prin faptul că aceasta permite trecerea unor anumite specii şi nu permite trecerea altora.

• Pe principiul fenomenului invers celui prezentat anterior, adică prin osmoză inversă, apa va trece prin membrana semi-permeabilă din soluţia concentrată în cea diluată, în final obţinându-se apă pură.

• Filtrarea pe principiul osmozei inverse se realizează prin intermediul unor module compuse dintr-un vas sub presiune în care se introduc: